mboost-dp1

Casascius

Bitcoin-mine tjener 43 mio. kr. om måneden

- Via NetworkWorld.com - , redigeret af Pernicious , indsendt af thimon

Da bitcoins først kom frem, var det for en stund aldeles rentabelt at forsøge at sætte sin egen lille bitcoin-mine op derhjemme uden nogen større investering. Tiderne skiftede dog relativt hurtigt, og det er nu ikke længere tilfældet.

Det betyder dog ikke, at det ikke er en god forretning i det hele taget at have en bitcoin-mine – det skal bare være af en noget anden størrelse. Dette beviser en bitcoin-mine i staten Washington i USA, der henter omtrent otte mio. dollars hjem hver måned (ca. 43 mio. kr.).

Minen består af to lagerhaller, der har en samlet processorkraft på en petahash. For at holde anlægget kørende, bruges der 1,4 MW strøm hver dag, så den stadigt mere komplekse algoritme, som skaber bitcoins, kan løses.

Se den store bitcoin-operation i videoen nedenfor, hvor en lokal tv-station i USA har interviewet ejeren og set anlægget.

newz.dk

Apple kræver ekstrem pris for patentlicenser af Samsung

- Via FOSS Patents - , redigeret af Pernicious

Hos Foss Patents, der drives af Florian Mueller ekspert i intellektuelle rettigheder, har man de sidste års tid fulgt patentsagen mellem Apple og Samsung meget nøje. Normalt er Mueller enig med med de fleste af Apples vurderinger af deres patenter, men et udskrift fra et retsmøde den 23. januar, får ham nu til at tro, at Apple direkte har mistet forstanden.

Den voldsomme reaktion sker efter, at Apple nu kræver et licensgebyr af Samsung på 215 kroner for bare 5 patenter, eller 43 kroner per patent, for hver solgt smartphone eller tablet, hvilket er en uhørt høj pris.

Taget i betragtning af at enhver smartphone i dag bruger omkring 250.000 patenterede teknologier, så ville det svare til en merpris på 10,75 millioner kroner per smartphone/tablet, hvis alle fulgte Apples licenspriser.

Florian Mueller, FOSS Patents skrev:
$40 per unit. For five software patents. Give me a break. Reality distortion would be a total understatement for this.

Det voldsomme tal stemmer heller ikke overens med tidligere forslag til licensering af patenter, som Apple er kommet med. I 2010 tilbød Apple en pris på 162 kroner per smartphone, men for samtlige af Apples patenter, der måtte være brugt. Tallene er desuden langt over hvad der eller er gængs i industrien at betale for den slags patenter.

Selve retssagen hvor licensspørgsmålet skal diskuteres, starter den 31. marts i år.

Sony

Sony og Panasonic vil lancere nyt diskformat: Archival Disc

- Via Sony - , redigeret af Net_Srak , indsendt af thimon

Vil man i dag gemme data på et optisk medie, så sker det typisk på en dvd eller en Blu-ray disk, der kan rumme henholdsvis 4,7 GB og 25 GB ved et enkelt lag og det dobbelte ved to lag. Nu har Sony og Panasonic annonceret en helt ny disk, der kan rumme op til 1 TB.

Det nye disksystem har fået navnet Archival Disc, og som navnet antyder, så er det tiltænkt datalagring for primært virksomheder, som har behov for at gemme data i længere tid.

I første omgang vil der kunne gemmes 300 GB på en disk, der vil bestå af tre lag på begge sider. Kapaciteten vil senere blive udvidet til først 500 GB og senere 1 TB, ved at anvende nyere signalbehandlingsteknologi.

Det forventes at produktet kommer på gaden om et års tid, i sommeren 2015, men der endnu ikke oplyst nogen pris.

newz.dk

Tonen blandt danskerne på nettet skal være pænere

- Via Jyllands-Posten - , redigeret af Pernicious , indsendt af thimon

De fleste der bruger internettet og besøger sociale medier og andre fora, er løbet ind i et sprogbrug de færreste ville bruge overfor hinanden, hvis man stod ansigt til ansigt.

Denne negative tone blandt de danske internetbrugere, vil en sammenslutning af Facebook, Microsoft, McDonald’s og organisation Fucking Flink gerne gøre noget ved. Det skriver Jyllands Posten.

Det er Fucking Flink, der har startet initiativet og håber med hjælp fra de tre store virksomheder, at nå ud til så mange danskere som muligt, for at kunne få spredt budskabet.

Helt konkret vil Fucking Flink lave en video, med eksempler på hvor grimt danskerne kan opføre sig på nettet, hvilket skal gøres tilgængelig for den halve million brugere, der følger med på de tre firmaers Facebook-sider.

Initiativtagerne er godt klar over, at kampagnen kan risikere at have meget lille effekt, hvilket ekspert i sociale medier Thomas Bigum er enig i, det er simpelthen for nemt at gemme sig bag skærmen.

Thomas Bigum skrev:
Der er langt fra at synes godt om en video på Facebook til rent faktisk at føre det ud i livet. Der kan man lave en god parallel til nødhjælpsorganisationer. Dem kan stort set alle lide, men det er langt fra alle, der giver penge til dem.

Intel

Intel klar med 800 Gbps fiberkabel

- Via Ars Technica - , indsendt af thimon

Fiberkabler anvendes i dag ofte i datacentre og serverrum, når der skal overføres data med 10 Gbps, især over længere afstande. Nu har Intel lanceret et kabel, der kan klar op til 800 Gbps i hver retning.

Godt nok er der tale om et enkelt kabel med et enkelt stik i hver ende, men kigger man på stikket så afsløres det, at kablet rummer 64 fibre. Hver fiber kan overføre 25 Gbps, hvilket giver den samlede kapacitet på 1,6 Tbps eller 800 Gbps i hver retning.

Det nye kabel er tiltænkt store datacentre og supercomputere, hvor der er behov for at overføre store mængder data i en fart.

Hos Intel forventer lederen af deres Photonics-laboratorium, Mario Paniccia, at de med tiden kan fordoble hastigheden i de enkelte fibre til 50 Gbps, for dermed at opnå en samlet kapacitet på 3,2 Tbps.

Det nye kabel hedder MXC og er lavet i samarbejde med Corning og US Conec. Blandt tidlige testere af kablet finder man Microsoft og Open Compute Project.

Mt. Gox

Mt. Gox beskyttet mod amerikanske søgsmål

- Via The Register - , redigeret af Net_Srak

I forbindelse med Mt. Gox’ konkursbegæring i sidste uge, er det væltet ind med kritik, men også med søgsmål mod firmaet, for at have mistet alle kundernes penge. I USA står Mt. Gox dog til at få det lidt lettere, da en domstol i Texas har givet dem beskyttelse ved at placere firmaet under Kapitel 15-konkurs.

Denne manøvre gør det muligt for Mt. Gox nemmere at forsvare sig mod søgsmål i landet. En dommer vil efterfølgende kigge på sagen den 1. april, hvor det bestemmes hvad det næste skridt i sagen bliver. En mulighed er en forlængelse af beskyttelsen, så den varer indtil høringerne om konkursen er afsluttet i Japan.

Til trods for beskyttelsen i USA, så er der fortsat mange andre søgsmål på vej. Et af de største vil sandsynligvis komme fra Storbritannien, hvor flere hundrede konto-indehavere er ved at indgå et fælles søgsmål.

Hvad disse søgsmål kan føre til af resultater er endnu for tidligt at gisne om, men hos Mt. Gox har de tidligere været ude og sige, at de forventer at starte op på ny efter konkurssagen er overstået.

University of Washington

Forskere laver LED på kun 3 atomer i tykkelse

- Via uwnews - , redigeret af Pernicious

Et hold af forskere fra University of Washington har lavet en fungerende LED bestående af 2D-halvledermaterialer, der kun er 3 atomer tyk, hvilket gør det til den absolut tyndeste LED i verden.

Ikke nok med at LED’en kun er 3 atomer tyk, så er den samtidigt meget stærk og fleksibelt, hvilket giver den meget store andvendelsesområder. Med sine kun 3 atomer i tykkelse, betegnes materialet stadigt som værende en 2D-struktur. Tilsvarende LED’er lavet i 3D-materialer er 10-20 gange tykkere.

Forskerne ser store anvendelsesmuligheder for teknologien blandt andet i chipkonstruktion, hvor signalvejene kan bruge lys i stedet for elektricitet.

Xiaodong Xu, forsker hos University of Washington skrev:
A promising solution is to replace the electrical interconnect with optical ones, which will maintain the high bandwidth but consume less energy. Our work makes it possible to make highly integrated and energy-efficient devices in areas such as lighting, optical communication and nano lasers.

Forskerne vil nu arbejde på mere effektive metoder til at fabrikere den nye LED, ligesom de vil se nærmere på andre egenskaber, der kan opnås ved at bruge de anvendte 2D-materialer LED’en er lavet af på andre måder.

Flickr - raindog808

Filmbranchen har indset, at “filmpirater” er gode kunder

- Via TechRadar - , indsendt af snesman

Filmbranchen har gennem de senere år gjort meget for at bekæmpe personer, der kopierede deres film ulovligt, hvor især de såkaldte trusselsbreve har vakt opsigt. Nu har branchen indset, at disse personer ofte er deres bedste kunder.

Igennem årene er der løbende kommet flere undersøgelser, som viser, at de der ynder at kopiere film, ofte er dem som også køber flest film, går mere i biografen eller begge dele.

Længe havde filmbranchen fokus på mængden af ulovlige kopier, og hvor stort et tab det måtte betyde for dem, men nu er de begyndt at se lyset.

Nye kampagner går efter at “undervise” folk i at støtte filmskaberne, for på den måde at få dem til at bruge flere penge på film, og her er “filmpirater” en af hovedmålgrupperne.

Liz Bales, The Industry Trust for Intellectual Property Awareness skrev:
It’s saying that we know you love movies and value that you are spending money on movies but we just want you to do a bit more of the right things and less of the infringement.

Google

Google støtter udviklingen af bærbar teknologi med nyt SDK

- Via The Verge - , redigeret af Pernicious

I forbindelse med SXSW-konferencen, har chefen for Googles Android- og Chrome-division, Sundar Pichai, løftet sløret for et nyt SDK, der vil blive frigivet om to uger, som er målrettet udviklingen af Android-baserede enheder, der kan bæres på kroppen (wearable devices).

Google vil ikke umiddelbart selv komme med en masse egne enheder, der bruger det nye SDK, men vil fokusere på at levere en platform, der gør det muligt for udviklere at integrere sensordata direkte ind i OS’et.

Pichai tror der vil opstå et parallelt økosystem omkring enheder, der kan bæres på kroppen, i forhold til smartphones. Smartphones har udviklet sig til at være små computere, hvor Pichai tror “wearable devices” mere bliver en række af sensorer.

Med SDK’et håber Google, at kunne lave en stadard for hvordan de to økosystemer snakker sammen.

Sundar Pichai, Google skrev:
We want to develop a set of common protocols by which they can work together, they need a mesh layer and they need a data layer by which they can all come together.

Flickr - saschaaa

Storbritannien og Tyskland samarbejder om 5G-mobilnet

- Via Politiken - , redigeret af Pernicious , indsendt af thimon

Film vil i fremtiden kunne downloades på ét sekund i Storbritannien og Tyskland. Premierminister David Cameron og forbundskansler Angela Merkel har annonceret, at de to nationer er gået sammen om at udvikle et 5G-mobilnetværk, der vil gøre dette muligt.

Udtalelsen kommer fra Cameron under åbningen af CeBIT-messen i Hannover, der i år fokuserer på “datability” – at behandle data ansvarligt.

Samarbejdet kommer til at foregå på den måde, at universiteterne Dresden, Kings College University i London og University of Surrey fokuserer på 5G og deler opdagelser og fremskridt med hinanden, således at det kan føre til endnu flere opdagelser.