mboost-dp1

Casascius

Silk Road-efterfølger har fået stjålet alle sine Bitcoins

- Via The Register - , redigeret af Net_Srak

I forbindelse med at undergrundsonlinemarkedspladsen Silk Road i starten af oktober sidste år blev lukket, så var der mange som gerne ville ind og overtage det lukrative marked. En af disse har nu mistet alle sine bitcoins.

Hjemmesiden der primært anvendes til handel med ulovlige varer, typisk stoffer, har haft en opsparing på adskillige tusinde bitcoins, der ved tyveriet havde en værdi på mellem 2,4 og 2,7 millioner dollars.

Den site-ansvarlige oplyser, at det er samme sårbarhed, der er udnyttet, som MtGox blev ramt af i forrige uge, hvorfor det kan undre at hullet ikke var blevet lukket på forhånd. Administratoren for sitet, Defcon, bklager at de ikke så det komme.

Defcon skrev:
I have failed you as a leader, and am completely devastated by today’s discoveries. I should have taken MtGox and Bitstamp’s lead and disabled withdrawals as soon as the malleability issue was reported.

Ud over undskyldningen har Defcon også oplyst en række kontinavne, som menes at være indblandet i tyveriet, og han håber af den vej, at nogen kan hjælpe til med at finde de skyldige.

Kickstarter

Kickstarter hacket

- Via Kickstarter - , redigeret af Pernicious

Crowdfunding servicen Kickstarter blev midt i sidste uge hacket, hvor hackerne fik adgang til brugerdata, hvilket inkluderer brugernavne, e-mailadresser, adresser, telefonnumre og krypterede kodeord.

Kickstarter offentliggjorde først hacket i weekenden, efter at de havde fået undersøgt alle detaljer omkring hacket og fået lukket hullet. Ifølge Kickstarter har hackerne ikke fået fat i oplysninger omkring kreditkort.

De kodeord hackerne fik fat i var krypterede enten via SHA-1 for ældre kodeord, mens der er brugt bcrypt til nyere kodeord. Det er dog muligt at bryde krypteringen med nok computerkraft, specielt hvis der er brugt simple eller åbenlyse kodeord. Kickstarter anbefaler derfor, at man ændrer sit kodeord andre steder, hvis man har brugt det samme kodeord som hos Kickstarter.

På baggrund af hacket har Kickstarter registreret, at to brugerkonti er blevet kompromitteret, de involverede brugere har fået besked om dette.

Google Inc.

Google forbedrer JavaScript-kompilering i Chrome

- Via Chromium blog - , redigeret af Net_Srak

Google har med deres V8-motor i Chrome en af de hurtigste JavaScript-motorer blandt de populærer browsere, men nu øger Google hastigheden med en større ændring de kalder Crankshaft.

Hvor JavaScript i dag kompileres i samme tråd, som det afvikles, så flytter Crankshaft kompileringen over i en ny tråd, hvorved afviklingen ikke bliver belastet af kompileringen, hvilket giver en bedre ydelse og dermed brugeroplevelse.

For at give den bedste oplevelse afvikles JavaScript først efter en simpel kompilering, så det er tilgængeligt hurtigt. Efterfølgende bliver koden optimeret i baggrunden hvorefter der skiftes til denne.

Det er denne tunge optimerede kompilering, som Chrome i den nyeste betaudgave afvikler sideløbende.

I test på en Nexus 5 telefon har udviklerne fra Google opnået forbedringer på 27 % i Mandreel-delen af Octane-benchmarkprogrammet. Også HTML5-udgaven af Epics Citadel Demo drager nytte af den nye motor.

TDC A/S

Ikke flere “op til” hastigheder fra TDC

- Via EPN.dk - , redigeret af Pernicious , indsendt af thimon

Fra i dag dropper TDC den meget udskældte “op til” betegnelse for internethastighed og vil fremover kun tilbyde garanterede hastigheder på linje med eksempelvis Waoo, der har gjort det i flere år.

For at kunne lave garanterede hastigheder tilbyder TDC nu flere produkter, hvor de går efter at levere højere hastigheder til lavere priser. Dertil kommer, at TDC vil overproportionere kobberet ved at fortsætte med at rulle fiber tættere ud på kunderne og bruge pair bonding, hvor de vil bruge op til 4 par kobberledninger til en enkelt kunde for at sikre hastighederne.

TDC arbejder i dag med en faktor 20 på forskellen mellem upload- og downloadhastigheder, hvilket fra i dag vil være faktor 10, eksempelvis i forbindelse med TDC’s 20/2 forbindelse.

TDC forventer, at de i løbet af 2014 kan garantere minimum 20 Mbit/s til 1,8 millioner husstande ud af 2,7 millioner i Danmark. Overfor sine YouSee-kunder vil TDC senere i år tilbyde hastigheder på op til 300 Mbit/s.

Hastighedsgarantien gælder kun for de kunder, der har internet under TDC-brandet, hvilket vil sige det ikke gælder for kunder i andre TDC-selskaber så som Fullrate.

ARM

ARM klar med afløseren for Cortex-A12

- Via V3 - , redigeret af Pernicious

ARM lancerede sidste år Cortex-A12 designet, baseret på ARMv7 arkitekturen og er nu klar med afløseren Cortex-A17, baseret på samme arkitektur. Cortex-A12 afløste Cortex-A9 og var 40 % hurtigere end denne ved samme strømforbrug. Cortex-A17 er lidt hurtigere, og leverer en ydelse der er 60 % hurtigere end Cortex-A9 processoren.

Som sine forgængere er Cortex-A17 beregnet til mellemklasse-smartphone og -tablets, men ARM fremhæver den også til brug i TV og set-top-medieenheder.

Cortex-A17-designet har op til 4 kerner, der forventes at kunne arbejde ved hastigheder over 2 GHz. Grafikprocessoren er en Mali-T720 med en Mali V500 videoprocessor indbygget.

De første enheder baseret på Cortex-A17 forventes at dukke op i løbet af 2015.

Kina

Kinas månerover til live igen efter lang nat

- Via Ecns - , redigeret af Pernicious

Kinas måneprogram var tæt på at rende ind i store problemer, da roveren Yutu begyndte at melde om fejl.

I forbindelse med at Yutu skulle gøre sig klar til endnu en månenat, var det meningen, at den skulle gå i dvale, men noget gik galt kort tid før månenatten startede den 25. januar.

Fejlen gjorde, at Yutu gik ind i månenatten med en unormal status, hvor det var tvivlsomt om den kunne overleve de ekstremt lave temperaturer. De kinesiske teknikere frygtede derfor, at Yutu ikke ville komme til live igen efter den godt to uger lange nat var overstået.

Roveren blev da også først meldt tabt, men kort tid efter kom der livstegn fra Yutu, hvorfor teknikerne nu er positive overfor, at Yutu overlever den barske månenat. Teknikerne arbejder nu på, at finde ud af hvad årsagen var til den oprindelige fejl.

Samsung

Rygte: Galaxy S5 specifikationer lækket fra retailkasse

- Via Samsung Galaxy S5 .nl - , redigeret af Pernicious

Vi nærmer os med hastige skridt dagen for hvad de fleste regner med, er Samsungs annoncering af deres næste telefon i Galaxy-serien, Galaxy S5, eftersom Samsung har indkaldt til et af deres Unpacked events den 24. februar.

Traditionen tro dukker der også flere og flere håndgribelige rygter op, jo tættere vi kommer datoen og det sidste rygte skulle angiveligt være et billede af den retailkasse, Galaxy S5 bliver leveret i.

Kassen viser en række specifikationer, der bekræfter mange af de tidligere spekulationer omkring disse. Således angives skærmen til at være en 5,25″ super AMOLED med QHD opløsning (2560×1440).

CPU’en er beskrevet som en 4 kerne 2,5 GHz processor, hvilket tyder på, at der her er tale om versionen med en Snapdragon 805 CPU. Mængden af RAM er sat til 3 GB og batteriet er på 3.000 mAh.

Om billedet er sandfærdigt, finder vi ud af den 24. februar.

Microsoft Corporation

Microsoft: Vi har nu solgt 200 millioner Windows 8-licenser

- Via ZDNet - , redigeret af Pernicious

Det forlyder ofte, at salget af Windows 8.x ikke går særlig godt, men nu har Microsoft været ude med de seneste salgstal, og her kan de afsløre, at de har solgt 200 millioner licenser til deres nyeste styresystem de seneste 15 måneder.

Det nye tal er det første officielle salgstal siden firmaet tilbage i maj sidste år offentliggjorde, at de havde solgt 100 millioner licenser. Dette tal fulgte i kølvandet på de første salgstal, der kom umiddelbart efter lanceringen af Windows 8 den 26. oktober 2012, hvor de efter en måned havde solgt 40 millioner kopier.

Sammenlignet med Windows 7 så er tallet dog stadigt lavere, idet forgængeren var solgt i 240 millioner eksemplarer efter 12 måneder.

De 200 millioner licenser inkluderer opgraderinger, men ikke volumenlicenser, ligesom det er uvist, om de inkluderer Windows RT-licenser. Netop salget af volumenlicenser til virksomheder har tidligere været angivet som værende minimal, idet de fleste virksomheder fortsat satser på Windows 7.

Sony

NTT og NEC gør 4K mere tilgængelig for tv-stationer

- Via IT World - , redigeret af Pernicious

Japanske NTT og NEC er klar med en enhed kaldet VC-8150 beregnet til tv-stationer, der i realtid kan komprimere et 4K-signal med 60 billeder i sekundet.

VC-8150 er baseret på HEVC-standarden og NEC oplyser, at de har opnået en kompression, der er fire gange højere end den gamle AVC (Advanced Video Coding) standard, der også kendes som MPEG-4 part 10.

NEC og NTT mener, at med VC-8150 kan tv-selskaberne nu seriøst begynde at sende i 4K. Prisen nævnes ikke specifikt, men beskrives som “millioner af yen”. En dekodningsenhed kaldet VD-8100 er også frigivet.

Både VC-8150 og VD-8100 kan bestilles nu, men leveringen starter først til april.

Flickr - Abulic Monkey

Forskere tæt på gennembrud i laserbaseret kommunikation i rummet

- Via NetworkWorld - , redigeret af Net_Srak

Kommunikation ved hjælp af laserlys er ikke noget nyt, heller ikke i rummet, hvor et forsøg sidste år demonstrerede en båndbredde på over 600 Mbps fra en rumsonde kredsende om Månen. Nu har forskere hos NIST og NASA/JPL demonstreret en ny sensor, der kraftigt kan øge båndbredden.

Den nye sensor kan registrere enkelte fotoner og samtidigt fotonens position og ankomsttid hvorved der kan overføres mere end en bit pr. foton.

NIST skrev:
If a light source transmitted photons slightly to the left/right and up/down, for instance, then the new NIST/JPL detector array circuit could decipher the two bits of information encoded in the spatial position of the photon. Additional bits of information could be encoded by using the arrival time of the photon.

Med detektoren forventer forskerne på sigt, at kunne registrere op til en milliard fotoner i sekundet, hvilket vil give en båndbredde på flere gigabit.

Fordelen ved at anvende lasere til kommunikation frem for radiobølger er ikke blot båndbredden, men også selv kommunikationsudstyret, der er mindre og anvender mindre energi.