mboost-dp1

Google

KitKat på vej til Galaxy S4 i Danmark

- Via AppsAndroid.dk - , indsendt af Martinn

Har man som ejer af Samsungs Galaxy S4 gået og kigget lidt misundeligt til Googles Nexus-enheder for at have Android 4.4 (KitKat) eller HTC’s One, One mini og One Max, så behøver man ikke det længere, da KitKat er på vej ud til telefonen.

Opdateringen foregår via Samsungs Kies-program, der eventuelt skal opdateres for at kunne se den nye opgradering.

Opdateringen giver ikke de store ændringer på brugergrænsefladen, men der er lidt hist og her. Det er primært ændringer bag overfladen, der kommer med KitKat.

Blandt ændringerne og forbedringerne finder man bedre multitasking, bedre stabilitet, forbedret understøttelse af printere, forbedret multibruger-understøttelse, understøttelse af Chromecast samt meget mere.

Mt. Gox

Mt. Gox har mistet 850.000 bitcoins

- Via Reuters - , indsendt af thimon

I forbindelse med lukningen af verdens største Bitcoin-børs, Mt. Gox, så har selskabet nu begæret sig konkurs, hvilket sker samtidigt med, at de oplyser, at de har mistet 850.000 bitcoins, eller næsten en halv milliard dollars ved den nuværende kurs på $578.

De mange bitcoin er forsvundet på grund af dårlig sikkerhed, da de er blevet stjålet ved at benytte en svaghed i måden Mt.Gox håndterede transaktioner, der gjorde det muligt at overføre beløb flere gange.

Ud af de 850.000 bitcoins tilhørte de 750.000 kunder og resten var børsens egne. Uden disse bitcoins står Mt. Gox med en gæld på $63,3 millioner, hvorfor en konkursbegæring har været den eneste mulighed.

På pressekonferencen, der foregik i Japan, bukkede direktør Mark Karpeles overfor pressen og undskyldte mange gange.

Ikke overraskende er de første søgsmål mod Mt. Gox begyndt at dukke op verden over.

SXC - happe

EU vil kigge nærmere på in-app-køb

- Via Reuters - , indsendt af thimon

På baggrund af klager fra flere europæiske forbrugergrupper i Europa, heriblandt Danmark, har EU-kommissionen valgt at kigge nærmere på apps i Google Play og Apples App Store, der har in-app-køb.

Problemet med mange af disse programmer er, at der er tale om spil, der som udgangspunkt er gratis, men ofte omfatter muligheder for at købe sig til fordele inde i spillet, muligheder der flere gange har ført til, at især børn har købt for store summer.

EU-kommissær Vivian Redding finder det misledende, at disse spil markedsføres som gratis.

Vivia Redding, EU-kommissær skrev:
Misleading consumers is clearly the wrong business model and also goes against the spirit of EU rules on consumer protection.

Et af emnerne vil være, at reglerne for in-app-køb skal strammes, så forbrugerne bliver mere bevidste om de omkostninger, der kan være forbundet med et spil.

Europa-Kommissionens Pressemeddelelse

flickr - Redvers

München går fortsat mod strømmen med nyt cloud-projekt

- Via The Register - , indsendt af thimon

For 10 år siden vakte det en del opsigt, da byrådet i München valgte at de ikke ville være afhængige af Microsoft, og derfor valgte at satse på open source-software. Den vej går de stadig og nu har de oplyst, at de vil satse på en open source cloud-baseret officepakke.

Mange offentlige myndigheder har undersøgt mulighederne for cloudløsninger, men det skydes ofte ned på grund af manglende sikkerhed for borgernes data, idet der ofte er tale om meget private data. Af samme årsag har München valgt ikke at benytte kendte tjenester som Google Docs eller Microsoft Office 365.

Det er i stedet for blevet besluttet at München vil installere Kolab Desktop Client på over 14.000 computere, der kan snakke sammen med Kolabs sky, der er et open source groupware-system.

I første omgang er der tale om en fireårig aftale, der dog har indbygget en mulighed for at forlænge med yderligere fire år.

Ved at bruge Kolabs software kan München lave deres egen sky og dermed sikre borgernes data bedre. Softwaren er oprindeligt udviklet af det tyske forbundskontor for sikkerhed og informationsteknik (BSI).

NASA

NASA har fundet yderligere 715 exoplaneter

- Via NASA -

Selvom Kepler ikke længere er fuldt funktionsdygtig, så har den i sit “aktive” liv nået at indsamle store mængder data. En del af disse data er nu blevet analyseret, og resultatet er, at forskerne hos NASA har fundet 715 nye exoplaneter.

De mange nye planeter kredser om 305 forskellige stjerner, hvoraf nogle af systemerne minder om vores eget solsystem. 95 % af de fundne planeter er mindre end Neptun.

Når det er lykkedes at finde så mange exoplaneter, så skyldes det en ny undersøgelsesmetode, hvor forskerne kigger efter grupper af planeter. Ved at kigge på Keplers data blev en række stjerner udpeget som kandidater til at have flere planeter, til dels baseret på statistiske informationer om tidligere fundne planeter.

Kandidaterne er efterfølgende blevet undersøgt nærmere og det har ført frem til fundet af de mange exoplaneter.

Forskerne håber nu, at når James Webb-teleskopet kommer på plads, at de kan studere planeterne yderligere.

Mt. Gox

MtGox direktør giver lyd fra sig

- Via The Guardian com - , indsendt af thimon

Verdens største Bitcoin-børs lukkede fornyligt dørene i, efter at have mistet store mængder bitcoins på grund af dårlig sikkerhed. Ledelsen har hidtil forholdt sig tavse efter lukningen, men nu har den administrerende direktør Mark Karpeles givet en kort officiel udtalelse på deres hjemmeside.

I udtalelsen oplyser Karpeles, at han stadig er i landet og at der arbejdes hårdt på at finde en løsning på situationen.

Mark Karpeles, CEO, Mt. Gox skrev:
As there is a lot of speculation regarding MtGox and its future, I would like to use this opportunity to reassure everyone that I am still in Japan, and working very hard with the support of different parties to find a solution to our recent issues.

Ud over denne oplysning beder han om, at man lader være med at tage kontakt til Mt. Gox’ medarbejdere for en udtalelse, da de alle er blevet instrueret i, at de ikke må udtale sig om situationen.

Alle officielle oplysninger vil ifølge Karpeles fremover fremgå på mtgox.com.

OpenID

MWC 2014: 3. generation af OpenID lanceret

- Via OpenID - , redigeret af Pernicious

Mere end 6 år efter lanceringen af OpenID2 er den ny version af OpenID nu officielt på banen. Det sker parallelt og til stor festivitas på såvel Mobile World Congress i Barcelona som på RSA Conference i San Francisco.

Den ny protokol hedder OpenID Connect. Navnet kan minde om Facebook Connect – og man kan også se det som resten af verdens svar på denne. Begge bygger på Oauth2-protokollen, men OpenID Connect har funktioner, der gør den egnet til såvel forbrugerrettede som til virksomheds- og offentlige tjenester.

Den ny OpenID-standard har fra starten meget bred opbakning fra globale tjenesteydere som Microsoft og Google såvel som fra GSM Association, der tæller mere end 800 teleoperatører i hele verden, deriblandt Deutsche Telekom, som har været aktiv i udviklingen af OpenID Connect.

Specifikationerne kan ses på OpenID’s hjemmeside – og det er iøvrigt gratis at deltage i videreudviklingen af diverse tillæg til standarden, hvis man har holdninger omkring identitetshåndtering på nettet.

McAfee Inc.

MWC 2014: McAfee annoncerer sikkerhedsløsning til smartphone-brugere

- Via McAfee - , redigeret af Pernicious

Sikkerhedseksperten McAfee (Intel) har netop under MWC 2014 i Barcelona præsenteret en sikkerhedsløsning til personer, der anvender mobile Android- eller iOS-enheder.

Sikkerhedssoftwaren kommer i kølvandet på moderfirmaet Intels løfte om gratis sikkerhedssoftware til alle smartphone-brugerne, og softwaren kan således nu hentes som gratis-applikation via Google Play eller App Store.

McAfee Mobile Security, som applikationen er blevet døbt, eksisterer i øjeblikket på 30 forskellige sprog, og har udover sikkerhed til formål at være en integreret del af smartphonens styresystem og derved ikke genere brugerne.

Der foreligger i skrivende stund ingen information om, hvor godt det nye sikkerhedssoftware er, men skal man tro McAfee selv, har applikationen opnået en 100 procents detektionsrate i tests kørt af firmaet AV-test.

Samsung

PayPal og Samsung indgår samarbejde omkring Galaxy S5

- Via Slashgear - , redigeret af Pernicious

PayPal og Samsung har netop annonceret et samarbejde vedrørende Samsungs seneste flagskibstelefon Galaxy S5 og dennes fingeraftryksskanner.

Samsung har store planer for den omtalte skanner og dens potentiale som betalingsmulighed, og det var derfor en meget glad Samsung-repræsentant, der tidligere i dag kunne præsentere samarbejdet.

Hvilken aftale de to firmaer præcis har indgået melder historien ikke meget om, men Galaxy S5-brugere kan i hvert fald anvende deres smartphone til PayPal-betaling uden brugernavn og password hvorend det er muligt at anvende PayPal.

PayPal selv lover, at betaling med den nye teknologi er fuldstændig sikker, og at firmaet vil beskytte personlig data ved ikke at opbevare nogen information på telefonen, men i stedet gemme det i skyen, hvor firmaet mener at kunne holde det sikkert.

Facebook

Email-tjenesten @Facebook.com lukker og slukker

- Via The Verge - , redigeret af Pernicious

Det sociale medie Facebook har netop annonceret, at firmaet lukker ned for sin problemfyldte email-tjeneste @Facebook.com, der i november 2010 blev sat i værk med planer om en samlet og enkel tjeneste til sidens brugere.

Lukningen kommer efter flere måneders uvished, og ifølge Facebook selv har firmaet overvejet at lukke tjenesten længe op til annonceringen. Firmaet begrunder lukningen med manglende interesse fra brugernes side og udtaler, at de med denne løsning fremover kan sætte mere fokus på deres mobile besked-system.

Brugere af @Facebook.com mail-tjenesten er blevet underrettet via email, og deres post til den lukkede tjeneste vil fremover blive videresendt til brugernes registrerede Facebook-mail, hvis ikke andet ønskes.

Facebook skrev:
We’re making this change because most people haven’t been using their Facebook email addresses, and we wanted to make it easier to view all your emails in one place. Plus, we can focus on improving our mobile messaging experience for everyone.