mboost-dp1

GT Advanced Technologies

Forskere opfinder 200 gange stærkere glas

- Via The Register -

Et af de største problemer med glas er, hvor nemt det går i stykker, men det har forskere fra McGill University fundet en løsning på.

Ved at kigge på hvordan nogle muslinger får deres styrke, er det lykkedes forskerne at skabe glas, der er op mod 200 gange sværere at knække end almindeligt glas. Styrken opnås ved at ødelægge glasset på forhånd.

Ved hjælp af en laser tilføjes glasset i tusind vis af små sprækker, som efterfølgende fyldes op med plastik (polyuretan), hvorved glasset bliver fleksibelt og dermed meget svært at knække.

Det er uvist hvornår den nye type glas vil komme på markedet, men forskerne er allerede i gang med at tænke på nye materialer, hvor teknologien kan anvendes.

Professor François Barthelat, McGill University skrev:
We chose to work with glass because we wanted to work with the archetypal brittle material. But we plan to go on to work with ceramics and polymers in future.

AMD

AMD frigiver Mantle

- Via TechSpot -

I forbindelse med lanceringen af deres seneste grafikkortgeneration annoncerede AMD GPU-API’et Mantle, der gør det muligt at udnytte AMD’s nye GPU’er bedre end med DirectX eller OpenGL. Ingen udgivne spil har hidtil gjort brug af API’et, men det ændrer sig nu.

I de nyeste betadrivere version 14,1, som snart bliver frigivet, kommer der understøttelse for Mantle, og samtidigt har Dice/EA frigivet en opdatering til spillet Battlefield 4, som bliver det første, og indtil videre eneste, spil, der undstøtter teknologien.

De første test afslører, at Mantle giver forbedringer på op mod 60 % afhængigt af computer- og GPU-konfiguration, og hvor grafisk intensiv scene der er gang i i BF4.

Ud over Battlefield 4 så vil Thief også få understøttelse for Mantle senere i måneden, ligesom demoen Star Swarm fra Oxide Games understøtter API’et og kan hentes nu.

Google Inc.

Rygte: Samsung vil skifte fra eget software til Googles tilsvarende

- Via recode - , redigeret af Pernicious

Ifølge flere kilder hjemmesiden re/code har snakket med, så har samarbejdet mellem Samsung og Google ændret sig markant i de sidste par uger.

Således skulle Samsung være gået med til at bruge Googles egne apps mere i stedet for de versioner med lignende funktionalitet, som Samsung i dag bruger i deres produkter.

Parterne startede angiveligt samtaler omkring hvordan samarbejdet skulle fungere fremover i forbindelse med CES-messen. En af de ting der førte til samtalerne, var Samsung’s Magazine UX interface, de indførte med Galaxy Note Pro 12.1, der adskilte sig markant fra Googles version, hvilket Google ikke var specielt begejstrede over.

Talerne rygterne sandt, kan vi derfor forvente at fremtidige Samsung produkter, der bruger Android, vil minde mere om en standard Android implementering. Den strammere kontrol fra Googles side over hvad der er af apps på de mobile enheder, får dog nogle til at se Google som gående i Microsofts fodspor, hvor de nærmer sig et monopol.

Flickr - LaertesCTB

Det offentlige i Storbritannien: Ud med de store, ind med de små

- Via The Guardian com - , redigeret af Pernicious

Det offentlige i Storbritannien vil spare milliarder af kroner hvert år, hvis det står til Francis Maude, som er minister i Cabinet Office, der svarer til det danske Statsministerium.

Det vil Francis gøre ved at udskifte aftaler med store it-firmaer, som for eksempel Microsoft, med indkøb af billigere løsninger fra mindre selskaber.

At innovation ofte ses i små virksomheder nævnes som en årsag. Innovation som det offentlige går glip af med de mere etablerede produkter fra store producenter. Åbne dokumentstandarder er også et ønske.

En af årsagerne til at store leverandører bliver anvendt er ofte, at hvis blot man som beslutningstager valgte en tilpas kendt leverandør, så vil man ikke blive fyret.

Storbritannien brugte hvad der svarer til cirka 1,8 milliarder kroner de seneste fire år alene på Microsofts Officepakke.

Et grelt eksempel er en hosting-løsning, som før kostede cirka 36 millioner kroner, der nu er indkøbt til 550.000 kroner.

Rovio

Angry Birds-hjemmeside hacket efter afsløring af NSA-overvågning

- Via BBC - , indsendt af thimon

I løbet af de seneste par dage er det kommet frem, at den amerikanske overvågning har spredt sig til apps og herunder spilapps som Angry Birds, og det har nu fået konsekvenser for det populære spil.

Som følge af historien om, at amerikanske NSA og britiske SIS har gjort brug af smartphone-apps til at tappe personlige informationer som f.eks. navn, køn, placering og eventuelle aktive opkald via f.eks. Angry Birds er spillets hjemmeside blevet ramt af et hackerangreb.

I en kort periode på spillets hjemmeside kunne man derfor opleve et spoofbillede, hvor spillets navn var skiftet ud med “Spying Birds”, hvortil den vrede røde fugl, som vi kender fra spillets logo, havde fået plastret NSA’s logo i panden.

Rovio var hurtige til at reagere på angrebet, og har samtidig også meldt ud, at de ikke samarbejder med nogen former for regeringsmæssige overvågningsinstanser, og at de arbejder på, hvordan de kan beskytte deres brugeres oplysninger yderligere.

Oplysningerne skulle være blevet tilgængelig for NSA og SIS igennem tredjepartsreklamenetværk, og det er samarbejdet med netop disse, som Rovio nu evaluerer.

Google

Google sælger Motorola til Lenovo

- Via Reuters -

Efter Google købte Motorola Mobility af Motorola, har det længe lydt, at de ville skille sig af med selve de fysiske ejendele, der omfatter produktionsapparatet af telefonerne. Det er nu sket for et beløb på $2,91 milliarder, eller cirka 16 milliarder kroner, til kinesiske Lenovo.

Opkøbet er dermed det andet store køb Lenovo har gennemført på under en uge, da de for nyligt trak overskrifter med købet af IBM’s x86 serverforretning.

Med opkøbet ønsker Lenovo at få et fodfæste på det amerikanske marked, hvor især Apple fylder meget. Lenovo laver allerede smartphones, men er ikke særlig udbredt i USA.

Med salget kan Google igen fokusere 100 % på at lave software til smartphones og ikke selve telefonerne.

AMD

AMD fremviser deres første ARM-processor

- Via Ars Technica -

AMD annoncerede i 2012, at de i 2014 ville lancere deres første processor baseret på en arkitektur licenseret af ARM. AMD er nu kommet med en række detaljer om processoren, der mere specifikt er baseret på Cortex-A57 arkitekturen.

Cortex-A57 er en 64 bit arkitektur og vil blive målrettet servermarkedet. Som AMD’s andre serverprocessorer bliver den nye ARM variant indlemmet under Opteron navnet med undernavnet A-series.

Den første processor i Opteron A-Series bliver A1100, der har 4-8 kerner og vil arbejde ved mindst 2 GHz. Kernerne vil dele op til 4 MB level 2 cache og op til 8 MB level 3 cache. Understøttet hukommelse er op til 128 GB DDR3 eller DDR4.

Forbindelse til omverdenen sker via otte PCIe 3 baner, otte SATA 3 porte og to 10 Gigabit Ethernet porte, dertil kommer dedikeret hardware til kryptering og komprimering. Det hele er lavet ved en 28nm fabrikationsproces og bruger 25 W.

AMD forventer, at 25 % af servermarkedet i 2019 vil bruge ARM-processorer.

Microsoft

OneDrive kan risikere at skifte navn igen

- Via Version2 -

Microsoft skal allerede overveje om navneskiftet fra SkyDrive til OneDrive nu også var en god idé. Den danske hostingtjeneste one.com er ikke begejstrede for Microsofts nye navn for SkyDrive, da de mener OneDrive vil skabe forvirring hos deres kunder. Det skriver Version2.

Thomas Darré Medard, one.com skrev:
Vi har samme produkt, og vores navn er one.com – det giver en forvirring blandt de brugere, vi har. Det er vi selvfølgelig nødt til at tage alvorligt, og det er så det, vi vil tilkendegive over for vores kunder, at vi gør.

Hos one.com er man overraskede over, at Microsoft ikke har gjort et bedre stykke arbejde, for at finde ud af om det kunne være i konflikt med andre lignende navne, inden de lancerede det nye navn.

One.com har ikke udtalt sig om, hvordan de forventer konflikten vil kunne løses.

Samsung

4K skærm på vej til smartphones

- Via CNet Reviews - , redigeret af Pernicious

I forbindelse med Semiconductor and Display Technology Roadmap Seminar 2014, der afholdes i Sydkorea, har Samsung bekræftet, at de arbejder på en AMOLED QHD (2560 x 1440) skærm til smartphones, hvilket mange forventer vil blive brugt i den kommende Galaxy S 5.

Samsung oplyste også, at man arbejdede på en AMOLED UHD (3840 x 2160) skærm til smartphones. Der blev ikke nævnt hvornår denne skærm ville være klar til brug, men formentlig tidligst i 2015.

En 5″ skærm i UHD vil give en PPI på 820, hvilket de fleste der ved lidt om skærmteknik, ikke mener giver nogen mening. Allerede ved overgangen fra 720p til 1080p, var det de færreste, der kunne se forskel ved normal afstand til skærmen.

The Pirate Bay

Blokering af TPB droppes i Holland

- Via TorrentFreak - , redigeret af Net_Srak , indsendt af thimon

Danmark var et af de første lande i verden til at indføre en blokering af The Pirate Bay (TPB), en praksis der efterfølgende også blev anvendt i Holland. En dom ved retten i Haag har dog nu afgjort, at blokeringen skal ophæves.

Afgørelsen falder i en sag anlagt af to internetudbydere mod rettighedsorganisationen BREIN, hvor dommeren fandt det bevist, at blokeringen er ude af proportioner, ikke er effektiv og hæmmer udviklingen for iværksættere på internettet.

De to internetudbydere Ziggo og XS4ALL blev begge pålagt at blokere for TPB tilbage i 2010, efter en retssag anlagt af BREIN, som sidstnævnte vandt.

Sagen blev efterfølgende appelleret, hvilket er den sag som internetudbyderne nu har vundet.

BREIN blev i forbindelse med afgørelsen pålagt at skulle betale sagsomkostningerne, der løber op i €326.000, eller godt 2,4 millioner kroner.