Hos Twitter har de for nyligt offentliggjort deres seneste kvartalsregnskab, og på overfladen ser det meget pænt ud, men kigger man nærmere på det, så er det ikke helt så godt, som de gerne vil have det til at se ud.
Ifølge Twitter er de kommet ud af perioden med et overskud på $37 millioner, men det er for hvad de kalder tilpasset EBITDA (Earnings before interest, taxes, depreciation, and amortization), hvilket for over ti år siden ved den første it-boble af flere blev kaldt EBBS (Earnings Before Bad Stuff).
Problemet ved denne metode at rapportere sit overskud på er, at det ikke viser det reelle tal, som er på bundlinjen, men hvad firmaet kunne have tjent. Inkluderer man renter, skat, afskrivninger og nedskrivninger, så ser tallet noget anderledes ud, da det viser et underskud på $131 millioner.
Blandt de beløb som ikke tælles med, finder man blandt andet engangsinvesteringer, som firmaet i det tilpassede resultat ikke mener bør være med, da det ikke er retvisende for driftsresultatet. Det er en metode, som flere analytikere advarer imod.
Jack Ciesielski, udgiver af The Analyst’s Accounting Observer skrev:
If Twitter was reporting all that stuff as a cash expense, people would scream about it. It’s a fixed cost of doing business, and they are trying to tell you to ignore it. And they are going to do it as long as they can, but it’s not good economics.